Το Anatolia Elementary School συνεχίζοντας την παράδοση του Κολλεγίου στους Ομίλους Δραστηριοτήτων ως προέκταση της εκπαιδευτικής διαδικασίας  και με στόχο την ενίσχυση του Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου ενθαρρύνει και προωθεί τη συμμετοχή των μαθητών σε προσφερόμενα προγράμματα που περιλαμβάνουν την ενασχόληση με την άθληση, την αισθητική αγωγή, την επιστήμη.

 Τη φετινή σχολική χρονιά οι Όμιλοι Δραστηριοτήτων που θα λειτουργήσουν κατά τη διάρκεια του ωρολογίου προγράμματος  και συγκεκριμένα το τελευταίο δίωρο της Παρασκευής, περιλαμβάνουν:

Όμιλος Αθλητικών Δραστηριοτήτων

Στόχος του ομίλου είναι η εκμάθηση των βασικών κανόνων Beach Volley,  Beach Soccer, Handball, Badminton, Ping pong, Στίβος  και Basketball. Οι μαθητές/τριες βελτιώνουν τις φυσικές τους ικανότητες, μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν με σύνεση τη νίκη και την ήττα, καλλιεργείται το πνεύμα της ομαδικότητας και της συνεργασίας, καθώς και αρετές όπως και η υπευθυνότητα, η επιμονή και η υπομονή.

Όμιλος Εικαστικών Δραστηριοτήτων

Ένα δημιουργικό ταξίδι περιμένει τους μαθητές/τριες όπου θα ανακαλύψουν τη χρήση διαφορετικών υλικών και τεχνικών, θα ασχοληθούν με την κατασκευή αφίσας, wall painting, στολίδια για το  Christmas Bazaar, decoupage,  κατασκευές από σκοινί, ξύλο και νήμα.

 

Όμιλος  Μουσικής

Ο όμιλος περιλαμβάνει τις ομάδες κρουστών, φωνητικής εξερεύνησης και μουσικών οργάνων. Drums, νταούλια, τουμπελέκια, αφρικάνικα και βραζιλιάνικα κρουστά, καθώς και πολλά αυτοσχέδια κρουστά από διάφορα αντικείμενα, θα γίνουν το όχημα για διασκέδαση, εκτόνωση και καλλιτεχνική δημιουργία. Οι μαθητές/τριες θα εξερευνήσουν τις δυνατότητες της φωνής τους, θα καλλιεργηθούν οι μουσικές και εκφραστικές ικανότητες του καθενός και θα πειραματιστούν με μουσικές εφαρμογές και όργανα. Στο πλαίσιο αυτού του ομίλου θα δημιουργηθεί μία μικρή ορχήστρα - μπάντα με τα παιδιά που ήδη ασχολούνται με κάποιο μουσικό όργανο.

 

English Clubs

Forensics

 Ας μιλήσουμε αγγλικά ….. Ένας όμιλος δραστηριότητας που προσφέρεται αποκλειστικά στα αγγλικά και επεξεργάζεται τεχνικές επίλυσης θεμάτων. Οι μαθητές/τριες μαθαίνουν να παρουσιάζουν τα επιχειρήματά τους και να προσελκύουν το ενδιαφέρον των ακροατών τους μέσα από εκφραστική ανάγνωση. Η συμμετοχή τους στο ετήσιο τουρνουά ‘Let’s talk’ είναι μια μοναδική εμπειρία.

Επισήμανση: Για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών στο τουρνουά ‘Let’s talk’  ίσως χρειαστεί να γίνουν κάποιες πρόβες μετά το τέλος του ωρολογίου προγράμματος σε ημερομηνίες που θα καθορίσει το Σχολείο.

Drama

Άλλος ένας όμιλος δραστηριότητας που προσφέρεται αποκλειστικά στα αγγλικά εκπαιδεύοντας μαθητές/τριες σε τεχνικές δραματοποίησης, υποκριτικής και παιχνίδια δημιουργικότητας. Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στη θεατρική παράσταση του Drama Club  αποτελεί θεσμό για το σχολείο και ευχάριστη εμπειρία για τα παιδιά.

Επισήμανση: Για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών στη θεατρική παράσταση θα χρειαστεί να γίνουν κάποιες πρόβες μετά το τέλος του ωρολογίου προγράμματος σε ημερομηνίες που θα καθορίσει το Σχολείο.


 
Εκτύπωση
Email this to a friend?
Share this on Facebook
© 2017 Anatolia Elementary School, Σεβενίδη 31B, Τ.Θ. 21021, Τ.Κ. 55535, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Τηλ. +30 2310 398370, +30 2310 301330
Find us on:FacebookYouTube