03.02.2017

 
 Η «Ώρα του Κώδικα» στο Δημοτικό μας

 

Το Anatolia Elementary School συμμετείχε στην «Ώρα του Κώδικα», το παγκόσμιο κίνημα που επιχειρεί να φέρει εκατομμύρια μαθητές σε όλον τον κόσμο σε επαφή με τον Προγραμματισμό για τουλάχιστον μία ώρα. Σε κάθε τάξη του AES οργανώθηκαν διαφορετικές δραστηριότητες, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, προκειμένου τα παιδιά να συστηθούν με τον καλύτερο τρόπο με αυτήν την Επιστήμη.

Πολιτικοί ηγέτες του πλανήτη αλλά και διάσημες προσωπικότητες έχουν συμμετάσχει ενεργά στην προώθηση του κινήματος, το οποίο κάθε χρόνο αποκτά μεγαλύτερη δυναμική. Το βασικό σύνθημα είναι ότι όλοι οι μαθητές θα έπρεπε να έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν την Επιστήμη των Υπολογιστών, καθώς έτσι αναπτύσσουν δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, καλλιεργώντας τη λογική και τη δημιουργική σκέψη.

Το Δημοτικό Σχολείο του Κολλεγίου Ανατόλια, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στις νέες τεχνολογίες και τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, έχει επενδύσει στην καλλιέργεια των προγραμματιστικών δεξιοτήτων των μαθητών του. Για τον λόγο αυτό, έχει εντάξει στο μάθημα των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας  (Τ.Π.Ε.) μία σειρά μαθημάτων που βασίζονται στα εργαλεία της «Ώρας του Κώδικα».

 
 
 
Εκτύπωση
Email this to a friend?
Share this on Facebook
© 2017 Anatolia Elementary School, Σεβενίδη 31B, Τ.Θ. 21021, Τ.Κ. 55535, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Τηλ. +30 2310 398370, +30 2310 301330
Find us on:FacebookYouTube
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ