Afterschool Activities Νηπιαγωγείου 2019-2020

 

 

Δευτέρα

Τρίτη

Τετάρτη

Πέμπτη

Παρασκευή

Μπαλέτο

 

13.40-14.40

 

13.40-14.40

 

Tae Kwon Do

 

13.40-14.40

 

13.40-14.40

 

Κολυμβητήριο

 

 

15.00-16.15

 

15.00-16.15

Tennis

 

13.40-14.40

 

13.40-14.40

 

STEM

13.40-14.40

 

13.40-14.40

 

13.40-14.40

Link

13.40-14.40

 

13.40-14.40

 

13.40-14.40

 

· Απαραίτητη προϋπόθεση για τη διεξαγωγή των παραπάνω δραστηριοτήτων είναι να συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών

 

· Όταν το σχολείο είναι κλειστό, δεν πραγματοποιούνται οι απογευματινές δραστηριότητες

 

 

Κολύμβηση

 

 

Τάξεις

ΠΝ-Ν

Η δραστηριότητα της κολύμβησης διεξάγεται στο κολυμβητήριο Star Pool Center. Η κολύμβηση είναι το πιο διαδεδομένο άθλημα στον κόσμο και το πιο σημαντικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αποτελεί την καλύτερη μορφή άσκησης για παιδιά κάθε ηλικίας σε συνδυασμό με την ψυχαγωγία. Γυμνάζει ομοιόμορφα όλο το σώμα χωρίς τραυματισμούς.  Στόχος του προγράμματος είναι η εξοικείωση με το νερό, η ολοκληρωμένη εκμάθηση τεχνικής των στυλ κολύμβησης και τέλος η βελτίωση της φυσικής κατάστασης.   Η κολύμβηση είναι εφόδιο για την ζωή των παιδιών που τα επιτρέπει να απολαμβάνουν τη θάλασσα με ασφάλεια.

Σημείωση: Η μεταφορά των μαθητών/-τριών από το σχολείο στο κολυμβητήριο θα γίνεται αποκλειστικά και υποχρεωτικά με τη χρήση σχολικών λεωφορείων. Οι γονείς/ κηδεμόνες θα πρέπει να βρίσκονται στους χώρους του κολυμβητηρίου Τετάρτη και Παρασκευή 10 λεπτά πριν την λήξη του προγράμματος για την παραλαβή των παιδιών τους από τους προπονητές.

Ημέρες

Τετ-Παρ

Ώρες

15.00-16.15

 

Τae Kwon Do

 

Τάξεις

ΠΝ-Ν

Η πιο διαδεδομένη πολεμική τέχνη, ολυμπιακό άθλημα από το 2000. Τα παιδιά διδάσκονται τεχνικές χεριών και ποδιών, τεχνικές γενικής ενδυνάμωσης, ευλυγισίας, ισορροπίας, εκρηκτικότητας και προσανατολισμού μέσα από αθλητικές ασκήσεις αυτοάμυνας. Στόχος του προγράμματος είναι να επιτευχθεί καλύτερη φυσική κατάσταση, σωματική ενδυνάμωση, έλεγχος βάρους, κοινωνικότητα και αυτοπειθαρχία.  Από φέτος οι μαθητές-τριες/αθλητές-τριες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε φιλικά και επίσημα πρωταθλήματα και να πιστοποιούν τις ζώνες τους και στην εθνική ομοσπονδία ταεκβοντό

Ημέρες

Τρ-Πέμ

Ώρες

13.40-14.40

 

Μουσικοκινητική αγωγή με στοιχεία μπαλέτου

 

Τάξεις

ΠΝ-Ν

Η διδασκαλία γίνεται συνδυάζοντας με παιγνιώδη τρόπο τη μουσική με την κίνηση για τη βέλτιστη βιωματική εμπειρία. Με τη χρήση των βασικών αρχών του μπαλέτου επιτυγχάνεται η αρμονία της κίνησης, σωματική δύναμη, ισορροπία και σωστή στάση του σώματος.

Στόχος είναι τα παιδιά να μπορούν να βιώνουν μέσα από το σώμα και την κίνησή τους τη μουσική, τη μετρική, τον λόγο και τον χώρο με δημιουργικό τρόπο.

Ημέρες

Τρ-Πέμ

Ώρες

13.40-14.40

 

 

Τένις

 

Τάξεις

ΠΝ-Ν

Το άθλημα του Τένις παρουσιάζει μεγάλη άνθηση τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.  Στόχος του προγράμματος είναι η σωστή εκμάθηση του αθλήματος, η ανάπτυξη μιας σωστής σχέσης του παιδιού με τον αθλητισμό, η βελτίωση της απόδοσης του με τη συμμετοχή του σε αγώνες και η σωστή διαπαιδαγώγηση μέσα από τους κανόνες του αθλήματος και του πνεύματος του "ευ αγωνίζεσθαι"   Το πρόγραμμα λειτουργεί σε συνεργασία με την ακαδημία Tennis του Σ.Α.Α.Κ., η οποία τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει σημαντικό έργο στο αναπτυξιακό tennis!

Ημέρες

Τρ-Πέμ

Ώρες

13.40-14.40

 

 

«Λιλιπούτειοι Μηχανικοί», «Ο Πρώτος μου Αλγόριθμος» και «Ο μαγικός κόσμος των μαθηματικών μέσα από κατασκευές»

 

Τάξεις

Ν

Στο πρόγραμμα Λιλιπούτειοι Μηχανικοί τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το εκπαιδευτικό υλικό LEGO DUPLO και αποκτούν κατασκευαστικές ικανότητες, μαθαίνουν να ξεχωρίζουν και να ταξινομούν τα υλικά και παρατηρούν τα χρώματα και τα σχήματα, ενώ με το πρόγραμμα Ο Πρώτος μου Αλγόριθμος έρχονται σε επαφή με το Kids First Coding & Robotics, που είναι μια πλατφόρμα ιδανική για να κατανοήσουν τα παιδιά από μικρή ηλικία τη βασική λογική του προγραμματισμού. Τέλος, με το καινοτόμο πρόγραμμα Ο μαγικός κόσμος των μαθηματικών μέσα από κατασκευές, τα παιδιά κατασκευάζουν μηχανικά συστήματα, αρχιτεκτονικές κατασκευές και ηλεκτρικά κυκλώματα εξερευνώντας τον τρόπο κατασκευής και λειτουργίας τους και χρησιμοποιώντας σε κάθε βήμα τα μαθηματικά ως απαραίτητο «εργαλείο» για τη διατύπωση των αντίστοιχων νόμων.

Ημέρες

Δ-Τετ-Παρ

Ώρες

13.40-14.40

 

Link

 

Τάξεις

ΠΝ-Ν

“Όσο πιο νωρίς, τόσο καλύτερα»

 

Το πρόγραμμα του Ανατόλια για τους/τις μικρούς/ές μαθητές/-τριες δίνει έμφαση στην εξερεύνηση, στο εκπαιδευτικό παιχνίδι και ενθαρρύνει τα παιδιά να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να αυτενεργούν χρησιμοποιώντας την αγγλική γλώσσα.

Έρευνες έχουν δείξει ότι:

 • Όσο πιο νωρίς εκτεθούν τα παιδιά σε μια δεύτερη γλώσσα, τόσο υψηλότερο το επίπεδο των δεξιοτήτων τους:
  • Στη συγκέντρωση και στην σκέψη τους
  • Στο διάβασμα
  • Στην εκμάθηση της γλώσσας
 • Όσο πιο νωρίς αρχίσουν, τόσο πιο εύκολα μαθαίνουν
 • Η σύγχυση των γλωσσών είναι ένας μύθος
 • Η επαφή με την δεύτερη γλώσσα διδάσκει εμπάθεια, κατανόηση και σεβασμό της διαφορετικής κουλτούρας σε κάθε περιβάλλον

Το πρόγραμμα του Link διδάσκεται:

 • 3 x 1 ώρα την εβδομάδα
 • Από εξειδικευμένους δίγλωσσους καθηγητές και καθηγήτριες με μεγάλη πείρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό
 • Σε μικρά τμήματα για να διασφαλίζεται η προσοχή των παιδιών
 • Σε καθαρά αγγλόφωνο περιβάλλον
 • Με βάση ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα μαθημάτων που αναπτύσσει όλες τις ικανότητες : listening, speaking, reading & writing
 • Μέσω διαδραστικής μάθησης που ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα των παιδιών
 • Στις οικείες εγκαταστάσεις του σχολείου μας με την πείρα και τον επαγγελματισμό του Ανατόλια.
Print
Email this to a friend?
Share this on Facebook
© 2017 Anatolia Elementary School, 31B Sevenidi str., P.O.Box 21021, P.C. 55535, Thessaloniki, Greece, Tel. +30 2310 398370, +30 2310 301330
Find us on:FacebookYouTube
PRIVACY POLICY