Afterschool Activities Δ'-ΣΤ' Δημοτικού 2019-2020

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ Δ-ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

 

Δευτέρα

Τρίτη

Τετάρτη

Πέμπτη

Παρασκευή

Tae Kwon Do

 

15.00-16.30

 

15.00-16.30

 

Cheerleading

 

15.00-16.30

 

15.00-16.30

 

American Sports

 

15.00-16.30

 

15.00-16.30

 

Στίβος

 

15.00-16.30

 

15.00-16.30

 

Basketball

 

15.00-16.30

 

15.00-16.30

 

Volleyball

15.00-16.15

 

15.00-16.15

 

 

Tennis

 

15.00-16.30

 

15.00-16.30

 

Κολυμβητήριο

 

 

15.00-16.15

 

15.00-16.15

Μουσική

15.15-16.15

 

15.15-16.15

 

 

STEM

15.00-16.00

 

15.00-16.00

 

15.00-16.00

Link

14.45-16.00

 

14.45-16.00

 

14.45-16.00

Σκάκι

15.15-16.15

 

15.15-16.15

 

15.15-16.15

 

· Απαραίτητη προϋπόθεση για τη διεξαγωγή την παραπάνω δραστηριοτήτων είναι να συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών

· Όταν το σχολείο είναι κλειστό, δεν πραγματοποιούνται οι απογευματινές δραστηριότητες

 

 

Τae Kwon Do

 

Τάξεις

Δ-ΣΤ

Η πιο διαδεδομένη πολεμική τέχνη, ολυμπιακό άθλημα από το 2000. Τα παιδιά διδάσκονται τεχνικές χεριών και ποδιών, τεχνικές γενικής ενδυνάμωσης, ευλυγισίας, ισορροπίας, εκρηκτικότητας και προσανατολισμού μέσα από αθλητικές ασκήσεις αυτοάμυνας. Στόχος του προγράμματος είναι να επιτευχθεί καλύτερη φυσική κατάσταση, σωματική ενδυνάμωση, έλεγχος βάρους, κοινωνικότητα και αυτοπειθαρχία.  Από φέτος οι μαθητές-τριες/αθλητές-τριες θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε φιλικά και επίσημα πρωταθλήματα και να πιστοποιούν τις ζώνες τους και στην εθνική ομοσπονδία ταεκβοντό

Ημέρες

Τρ-Πεμ

Ώρες

15.00-16.30

 

American Sports

 

Τάξεις

Δ-ΣΤ

Οι μαθητές/-τριες που θα συμμετέχουν θα εξοικειωθούν με παραδοσιακά αμερικάνικα παιχνίδια όπως, Lacrosse, American Football, Kickball, Dodgeball και Goalball. Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές/-τριες να γνωρίσουν ακόμα καλύτερα την αμερικάνικη αθλητική κουλτούρα μέσα από το παιχνίδι, να αναπτύξουν αθλητικές δεξιότητες και να μάθουν να λειτουργούν και να σκέφτονται ως ομάδα.

Ημέρες

Τρ-Πεμ

Ώρες

15.00-16.30

 

Cheerleading

 

 

Τάξεις

 

Δ-ΣΤ

Ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει τις μαζορέτες μόνο μέσα από τα γήπεδα και τους αγώνες μπάσκετ (κυρίως), αλλά πλέον, το cheerleading αποτελεί Ολυμπιακό άθλημα. Είναι ένα διασκεδαστικό και γεμάτο ενέργεια άθλημα!  Περιλαμβάνει γυμναστική και πολύ χορό. Συνδυάζει ασκήσεις Ρυθμικής γυμναστικής, Μοντέρνο – Σύγχρονο χορό, HipHop και Jazz. Επίσης εμπεριέχει στοιχεία μπαλέτου, στοιχειά ακροβατικής, με βασικό στόχο την ενδυνάμωση, απόκτηση ισορροπίας, συγχρονισμού, ευλυγισίας και βελτίωση φυσικής κατάστασης.  Στη δραστηριότητα αυτή μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως ταλέντου και ικανοτήτων!  Επικεντρώνεται στη διασκέδαση και στη δημιουργία φιλικών δεσμών μεταξύ των παιδιών, ώστε να καλλιεργείται το ομαδικό πνεύμα και η αυτοεκτίμηση των συμμετεχόντων.

Ημέρες

Τρ-Πεμ

Ώρες

15.00-16.30

 

Στίβος

 

Τάξεις

Δ-ΣΤ

Ο κλασικός αθλητισμός αποτελεί τη βάση όλων των μορφών της φυσικής αγωγής. Μέσω της εκμάθησης των τεχνικών του κάθε αθλήματος στον στίβο (δρόμος, άλμα, ρίψη) εντοπίζεται και η κλίση του κάθε μαθητή. Στόχος είναι  η διεύρυνση και ανάπτυξη των κινητικών ικανοτήτων, της αντοχής, της ταχύτητας, της δύναμης, της ευκινησίας, της ευκαμψίας και της επιδεξιότητας. Επιδιώκεται η συνειδητή και ανεξάρτητη άσκηση, η υγιής αντίληψη του πρωταθλητισμού, το "ευ αγωνίζεσθαι" , το ήθος όπως και το ενεργό ενδιαφέρον για τα αθλητικά θέματα.

Ημέρες

Τρ-Πεμ

Ώρες

15.00-16.30

 

 

Μπάσκετ

 

Τάξεις

Δ-ΣΤ

Το μπάσκετ αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή ομαδικά αθλήματα  παγκοσμίως.  Στόχος του προγράμματος είναι Η καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος & του υγιούς ανταγωνισμού, η εκμάθηση των τεχνικών του Basketball καθώς και η ψυχαγωγία των παιδιών.   Το πρόγραμμα λειτουργεί σε συνεργασία με την ακαδημία  Basketball του ΣΑΑΚ, με έμπειρους προπονητές με σημαντικές διακρίσεις σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο.

Ημέρες

Τρ-Πεμ

Ώρες

15.00-16.30

 

Τένις

 

Τάξεις

Δ-ΣΤ

Το άθλημα του Τένις παρουσιάζει μεγάλη άνθηση τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.  Στόχος του προγράμματος είναι η σωστή εκμάθηση του αθλήματος, η ανάπτυξη μιας σωστής σχέσης του παιδιού με τον αθλητισμό, η βελτίωση της απόδοσης του με τη συμμετοχή του σε αγώνες και η σωστή διαπαιδαγώγηση μέσα από τους κανόνες του αθλήματος και του πνεύματος του "ευ αγωνίζεσθαι"   Το πρόγραμμα λειτουργεί σε συνεργασία με την ακαδημία Tennis του Σ.Α.Α.Κ., η οποία τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει σημαντικό έργο στο αναπτυξιακό tennis!

Ημέρες

Τρ-Πεμ

Ώρες

15.00-16.30

 

 

Κολύμβηση

 

Τάξεις

Δ-ΣΤ

Η δραστηριότητα της κολύμβησης διεξάγεται στο κολυμβητήριο Star Pool Center. Η κολύμβηση είναι το πιο διαδεδομένο άθλημα στον κόσμο και το πιο σημαντικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αποτελεί την καλύτερη μορφή άσκησης για παιδιά κάθε ηλικίας σε συνδυασμό με την ψυχαγωγία. Γυμνάζει ομοιόμορφα όλο το σώμα χωρίς τραυματισμούς.  Στόχος του προγράμματος είναι η εξοικείωση με το νερό, η ολοκληρωμένη εκμάθηση τεχνικής των στυλ κολύμβησης και τέλος η βελτίωση της φυσικής κατάστασης.   Η κολύμβηση είναι εφόδιο για την ζωή των παιδιών που τα επιτρέπει να απολαμβάνουν τη θάλασσα με ασφάλεια.

 

Σημείωση: Η μεταφορά των μαθητών/-τριών από το σχολείο στο κολυμβητήριο θα γίνεται αποκλειστικά και υποχρεωτικά με τη χρήση σχολικών λεωφορείων. Οι γονείς/κηδεμόνες θα πρέπει να βρίσκονται στους χώρους του κολυμβητηρίου Τετάρτη και Παρασκευή 10 λεπτά πριν την λήξη του προγράμματος για την παραλαβή των παιδιών τους από τους προπονητές.

Ημέρες

Τετ-Παρ

Ώρες

15.00-16.15

 

Volleyball

 

Τάξεις

Δ-ΣΤ

Το βόλεϊ είναι από τα πιο αγαπημένα αθλήματα καθώς, πέρα από το πνεύμα συνεργασίας που χαρίζει – όπως όλα τα ομαδικά αθλήματα— βελτιώνει το νοητικό επίπεδο, αφού ο χρόνος αντίδρασης είναι ιδιαίτερα μικρός, βοηθά στο συντονισμό ματιών—χεριών και αποτελεί εξαιρετική αερόβια και εναερόβια γυμναστική καθώς απαιτεί συνολική συμμετοχή του σώματος. Και φυσικά αποτελεί ένα  από τα πιο ασφαλή ομαδικά αθλήματα! 

Ημέρες

Δ-Τετ

Ώρες

15.00-16.15

 

STEΜ - «Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική», «Lets Scratch!» και «Ερευνώ το φυσικό κόσμο»

 

Τάξεις

Δ-ΣΤ

Στο πρόγραμμα Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική τα παιδιά κατασκευάζουν ένα ρομποτικό μοντέλο που αλληλοεπιδρά με τον αληθινό κόσμο ακολουθώντας έναν «κώδικα» που είναι προϊόν αλγοριθμικής σκέψης των μαθητών και σχεδιάζεται στο ψηφιακό περιβάλλον του Scratch. Στη συνέχεια, το πρόγραμμα Lets Scratch είναι σχεδιασμένο να παρέχει προχωρημένη γνώση προγραμματισμού. Οι μαθητές θα μάθουν προγραμματισμό χρησιμοποιώντας το Scratch, θα εμπεδώσουν διασκεδάζοντας την ύλη που αφορά τα Μαθηματικά και τη Φυσική του Δημοτικού προγραμματίζοντας διαδραστικά πειράματα, ψηφιακές ιστορίες, ηλεκτρονικά παιχνίδια και animation. Τέλος, στο πρόγραμμα Ερευνώ το φυσικό κόσμο τα παιδιά οικοδομούν τη γνώση ενεργά, μέσω του εκπαιδευτικού πακέτου μικροκλίμακας που έχει σχεδιάσει η UNESCO και εφαρμόζεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Έτσι οι μαθητές αποκτούν εργαστηριακή εκπαίδευση, εργάζονται σε ομάδες και χρησιμοποιούν υλικά μικροκλίμακας με σκοπό να κατανοήσουν βασικές έννοιες των φυσικών επιστημών.

 

Ημέρες

Δ-Τετ-Παρ

Ώρες

15.00-16.15

 

 

Μoυσική

 

Τάξεις

Δ

Στόχος της δραστηριότητας είναι η καλλιέργεια της μουσικότητας των παιδιών , γνωριμία και επαφή με τα  μουσικά όργανα και δημιουργία μικρής ορχήστρας.  Μέσα από το τραγούδι και το ομαδικό παίξιμο τα παιδιά διαφορετικών ηλικιών, εκτός από την  άσκηση της ακουστικής τους αντίληψης, αποκτούν  αυτοπεποίθηση, αίσθημα συνεργασίας και ομαδικού πνεύματος, αυτοπειθαρχία  και διάθεση να κατακτήσουν υψηλότερους στόχους.

Τα παιδιά που θα δηλώσουν συμμετοχή θα διδαχτούν κρουστά όργανα και θα δημιουργήσουν μια χορωδία (εφόσον συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός παιδιών).

Για τη συμμετοχή στη δραστηριότητα δεν είναι απαραίτητη η προηγούμενη γνώση κάποιου  μουσικού οργάνου.

Ημέρες

Δ-Τετ

Ώρες

15.00-16.15

 

Σκάκι

 

Τάξεις

Δ-ΣΤ

Το σκάκι είναι ένα επιτραπέζιο πνευματικό άθλημα που αποτελεί ένα συναρπαστικό τρόπο δοκιμής των πνευματικών δυνάμεων των παικτών.  Γενικά το σκάκι καλλιεργεί και αναπτύσσει σπουδαίες δεξιότητες όπως την πειθαρχiα, τον έλεγχος της θέλησης και της αντοχής, την  ανάπτυξη της μνήμης, την  ετοιμότητα, την εξυπνάδα.

Ημέρες

Δ-Τετ-Παρ

Ώρες

15.15-16.15

 

Link

 

Τάξεις

Δ-ΣΤ

ENGLISH LEARNING PROGRAM FOR GRADES 4-6

 

Το πρόγραμμα Αγγλικών για τους μαθητές της 4ης-6ης Δημοτικού δίνει έμφαση στην εξερεύνηση και την ενθάρρυνση των παιδιών να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να αυτενεργούν χρησιμοποιώντας την αγγλική γλώσσα.

Το πρόγραμμα:

·         Είναι σχεδιασμένο για μαθητές/-τριες που επιθυμούν περαιτέρω αγγλικά από τα μαθήματα του σχολείου

·         Είναι σε συνεργασία με το Bridge / Bilingual Program και αποκλειστικά για μαθητές/-τριες του σχολείου

·         Διδάσκεται σε μικρά τμήματα 5-9 μαθητών/-τριών  από έμπειρους δασκάλους σε καθαρά αγγλόφωνο περιβάλλον

·         Χρησιμοποιεί ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα μαθημάτων που στοχεύει στη βελτίωση όλων των ικανοτήτων: speaking, reading, writing, listening, and grammar skills

·         Χρησιμοποιεί προσεκτικά επιλεγμένη ύλη και διαδραστική τεχνολογία για την πλήρη συμμετοχή των μαθητών/-τριών

·         Εκθέτει τους/τις μαθητές/-τριες  σε εργασίες,  προφορικές παρουσιάσεις, διαλόγους και επικοινωνιακά παιχνίδια για μέγιστη παραγωγή της γλώσσας

·         Προσθέτει exam skills στα μαθήματα της 5ης-6ης σε προετοιμασία για κάθε εξέταση 

·        Εξασφαλίζει ολοκληρωμένη αγγλική παιδεία


 

Εκτύπωση
Email this to a friend?
Share this on Facebook
© 2017 Anatolia Elementary School, Σεβενίδη 31B, Τ.Θ. 21021, Τ.Κ. 55535, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Τηλ. +30 2310 398370, +30 2310 301330
Find us on:FacebookYouTube
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ