16.05.2018

 
Το νηπιαγωγείο γιόρτασε την Ημέρα της Γης

 

Η Κυριακή 22 Απριλίου, έχει οριστεί επίσημα από τον Ο.Η.Ε., ως η “Διεθνής Ημέρα της Μητέρας Γης”. Την ημέρα αυτή διοργανώνονται εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο με στόχο την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα και την κινητοποίηση ανθρώπων, κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών για έναν καθαρό πλανήτη.

Σχετικές εκδηλώσεις διοργανώνονται  κάθε χρόνο στο AES και διαρκούν ολόκληρη εβδομάδα. Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές/-τριες από αυτή τη μικρή ηλικία, σε θέματα φροντίδας και σεβασμού της φύσης, να τους εμφυσήσουμε την αγάπη για το περιβάλλον και να τους μυήσουμε στην κουλτούρα του εθελοντισμού, ώστε να αποκτήσουν υπεύθυνο και ενεργό ρόλο εφ’ όρου ζωής.

Στο πλαίσιο λοιπόν, της εβδομάδας Earth Week, που πραγματοποιήθηκε φέτος από τις 23 έως τις 27 Απριλίου, το Νηπιαγωγείο του Ανατόλια:

  • Συμμετείχε στην Πανελλαδική Εθελοντική Εκστρατεία “Lets do it Greece”. Πρόκειται για ένα κίνημα αλληλεγγύης που εκπαιδεύει τους μικρούς και υπενθυμίζει στους μεγάλους την ανάγκη να αποκτήσουν συλλογική συνείδηση και να συμβάλουν με πολλούς και απλούς τρόπους για έναν καλύτερο πλανήτη.
  • Συνέδραμε  στην αγορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου για μαθητή της Σχολής Κωφών και Βαρήκοων με τη συγκέντρωση πλαστικών καπακιών που ανακυκλώνονται. Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα κοινωνικής ευθύνης και φιλοπεριβαλλοντικής συνείδησης.
  • Επισκέφτηκε οικιακή φάρμα, όπου κατασκεύασε ταΐστρες πουλιών. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν εμπειρία από τη φροντίδα των ζώων και από την καλλιέργεια φυτών, και να αποκτήσουν θετική στάση απέναντι στο φυσικό περιβάλλον.
  • Δημιούργησε τέχνη με υλικά της φύσης και ανακυκλώσιμα υλικά, καθάρισε το campus, προετοίμασε τον λαχανόκηπο για τα καλοκαιρινά φυτά, φύτεψε  και «έβγαλε» την τάξη έξω, κοντά στη φύση με παιδική γιόγκα, μουσική, κινητικά παιχνίδια και εικαστικές δράσεις.

Ήταν μία υπέροχη εβδομάδα…

 
 
 
 
 
Εκτύπωση
Email this to a friend?
Share this on Facebook
© 2017 Anatolia Elementary School, Σεβενίδη 31B, Τ.Θ. 21021, Τ.Κ. 55535, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Τηλ. +30 2310 398370, +30 2310 301330
Find us on:FacebookYouTube
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ