06.05.2017

 

Το Νηπιαγωγείο συμμετέχει στην εκστρατεία “Let’s do it Greece”

 

Το Νηπιαγωγείο του Κολλεγίου Ανατόλια συμμετείχε στην Πανελλαδική Εθελοντική εκστρατεία “Let’s do it Greece”. Στόχος της συμμετοχής ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών/-τριών από αυτή την μικρή ηλικία σε θέματα φροντίδας και σεβασμού της φύσης και η εξοικείωσή τους με την κουλτούρα του εθελοντισμού, ώστε να αποκτήσουν υπεύθυνο και ενεργό ρόλο εφ’ όρου ζωής (δια βίου μάθηση).

Η εξάσκηση και η καθημερινή επαφή των παιδιών με φιλοπεριβαλλοντικές συμπεριφορές είναι καθημερινές πρακτικές που εφαρμόζονται στο νηπιαγωγείο και διατρέχουν όλο το εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Η συμμετοχή στις παρακάτω δράσεις, λειτούργησε ενισχυτικά και δημιούργησε το πλαίσιο μέσα στο οποίο οι μαθητές/-τριες ένιωσαν μέλη μιας ευρύτερης ομάδας που επιδιώκει έναν κοινό σκοπό. Κατά τη διάρκεια των ημερών αυτών υπήρξε δημιουργικός οίστρος, ενθουσιασμός και μεγάλη χαρά εκ μέρους όλων μας.

Στο πλαίσιο της δράσης, τα παιδιά περιποιήθηκαν τον λαχανόκηπο του νηπιαγωγείου, και φορώντας ειδικά προστατευτικά γάντια μίας χρήσης καθάρισαν την αυλή και περιοχές του ευρύτερου campus, κατέγραψαν, καταμέτρησαν και διαχώρισαν τα απορρίμματα που συνέλεξαν, και προχώρησαν σε ανακύκλωση των απορριμμάτων. Στη συνέχεια, δημιούργησαν ομαδικά έργα τέχνης εμπνευσμένα από τον καταπράσινο χώρο που περιβάλλει το Κολλέγιο Ανατόλια, και κατέγραψαν τα δικά τους μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος.

 
 
 
 
 
Εκτύπωση
Email this to a friend?
Share this on Facebook
© 2017 Anatolia Elementary School, Σεβενίδη 31B, Τ.Θ. 21021, Τ.Κ. 55535, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Τηλ. +30 2310 398370, +30 2310 301330
Find us on:FacebookYouTube
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ