09.11.2017

 

Μάθημα κομποστοποίησης στο Δημοτικό

 

Σε μια όμορφη ενημερωτική εκδήλωση οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου και των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού σχολείου του Κολλεγίου Ανατόλια διδάχτηκαν τα μυστικά της κομποστοποίησης και την προτεραιότητα που έχει σήμερα η ανακύκλωση των οργανικών απορριμμάτων στην οικιακή πρακτική.

Την ενημέρωση οργάνωσε στο AES ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη παρουσία του Δημάρχου κ. Ιγνάτιου Καϊτεζίδη στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος που έχει ξεκινήσει ο Δήμος και περιλαμβάνει δωρεάν διάθεση κάδων κομποστοποίησης στους δημότες του Φιλύρου, της Πυλαίας και του Πανοράματος, και ομιλίες στα σχολεία και τους μαθητές της περιοχής.

Ο γεωπόνος Άκης Ψωμάς, και συνεργάτης του Δήμου, έδειξε στους μαθητές τη χρήση των πράσινων κάδων, τί πρέπει να προσέχουν στη διαδικασία της κομποστοποίησης αναδεικνύοντας τα μεγάλα οφέλη της ανακύκλωσης. Οι μαθητές μαζί με τον κ. Καϊτεζίδη έδωσαν κοινή υπόσχεση ότι το χριστουγεννιάτικο δένδρο του σχολείου θα δημιουργηθεί από χώμα που θα προέρχεται από σκουπίδια.

Ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη ευχαρίστησε τη διευθύντρια του Δημοτικού του Κολλεγίου Ανατόλια, Ελευθερία Γεροβασιλείου, για «την άψογη  φιλοξενία», και έκανε λόγο για την «εξαιρετική συνεργασία» που υπάρχει μεταξύ του δήμου και «ενός πρωτοποριακού  εκπαιδευτικού ιδρύματος». 
 
 
 
 
 
Εκτύπωση
Email this to a friend?
Share this on Facebook
© 2017 Anatolia Elementary School, Σεβενίδη 31B, Τ.Θ. 21021, Τ.Κ. 55535, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Τηλ. +30 2310 398370, +30 2310 301330
Find us on:FacebookYouTube
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ