07.12.2017

 
Τα εργαστήρια Φυσικής-Χημείας και η Βιβλιοθήκη Bissell του Κολλεγίου Ανατόλια είναι ανοιχτά για επισκέψεις δημοτικών σχολείων

 

Περισσότεροι από 400 μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης από δημοτικά σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης έχουν επισκεφθεί το Κολλέγιο Ανατόλια και τη Βιβλιοθήκη Bissell για να συμμετάσχουν σε  προγράμματα STEM και να παρακολουθήσουν εισαγωγικά μαθήματα Πληροφοριακής Παιδείας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε την περασμένη σχολική χρονιά και συνεχίζεται φέτος με μεγάλη συμμετοχή από σχολεία όλου του νομού.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά επισκέπτονται τα εργαστήρια Φυσικής και Χημείας του Λυκείου όπου συμμετέχουν σε πειράματα Χημείας και Νανοτεχνολογίας, ενώ εισάγονται στο Engineering, το οποίο δεν υπάρχει  στην  Ελληνική εκπαίδευση,  παρακολουθώντας μια σύντομη παρουσίαση και εκτελώντας μια δραστηριότητα . Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος STEM είναι να φέρει τους μαθητές σε επαφή με τις επιστήμες με τη διεξαγωγή πειραμάτων και να τη συνδέσει με την καθημερινή ζωή. Η σύνδεση αυτή αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της αντίληψης STEM, η οποία στηρίζεται στη βιωματική προσέγγιση της Επιστήμης και της Τεχνολογίας.

Οι μαθητές επισκέπτονται επίσης τη βιβλιοθήκη Bissell όπου εξοικειώνονται με τις υπηρεσίες και τις συλλογές των βιβλιοθηκών, κατανοούν τον ρόλο των βιβλιοθηκών στην Κοινωνία της Πληροφορίας, και εισάγονται στις έννοιες της Πληροφοριακής Παιδείας. Σε αυτήν την ενότητα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη φιλαναγνωσία και πώς μπορεί το εξωσχολικό βιβλίο μπορεί να γίνει κομμάτι της καθημερινότητας του παιδιού και του εφήβου.

 
 
 
Εκτύπωση
Email this to a friend?
Share this on Facebook
© 2017 Anatolia Elementary School, Σεβενίδη 31B, Τ.Θ. 21021, Τ.Κ. 55535, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Τηλ. +30 2310 398370, +30 2310 301330
Find us on:FacebookYouTube
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ